Keurmerk uitgelegd op een A4-tje

/, Uncategorized/Keurmerk uitgelegd op een A4-tje

Keurmerk uitgelegd op een A4-tje

Keurmerk uitgelegd op een A4-tje

Aantal conclusies:

  1. Er is geen enkel bedrijf gevonden dat een voldoende kreeg in de aanpak;
  2. In het buitenland zijn mooie succesverhalen te vinden;

Hoe moet het dan wel?

Er zijn drie voorwaarden waaraan voldoen moet worden voor succes.

  1. Educatie
  2. Bewustwording
  3. Positieve houding management

Bovenstaande wordt nader uitgelegd aan de hand van een plaatje:

Educatie

Het is belangrijk voor preventie dat alle werknemers altijd anoniem toegang hebben tot een serie online gezondheidsworkshops. Dit is de basis voor succes. Online trainingen kunnen circa de helft van de problemen die medewerkers ondervinden oplossen. Bij ernstige gevallen zijn workshops en coaches nodig.
Tevens is wetenschappelijk onderbouwd dat beloningsstructuren helpen. Bijvoorbeeld een beloning wanneer (in privétijd) bepaalde cursussen gevolgd zijn of  een beloning wanneer iemand gestopt is met roken. De hoogte van de beloning, blijkt uit onderzoek, is nauwelijks van invloed.

Bewustwording

Er dienen continue prikkels te zijn om medewerkers te wijzen op een gezonde levensstijl. Voorbeelden zijn posters (in de kantine, bij de lift of vergaderruimtes) en e-mails met gezondheidstips. Deze steeds met een vermelding naar een (online) training. Voorbeeld: een poster over stress met een link naar de trainingen en een e-mail met tips tegen stress met een link naar de uitgebreide training. Placemats met gezonde spreuken, kopjes met spreuken, apps, acties zoals een gezondheidsdag of acties vanuit een team zijn eveneens goed voor bewustwording.

Management

  1. Het aanvragen van een Keurmerk. Hiermee geeft de directie het juiste signaal af;
  2. Korting aanbieden op fitnessabonnementen;
  3. Organisatie en promoten van PMO (Preventief Medisch Onderzoek). Dit is overigens een wettelijke verplichting van de werkgever. De frequentie en de manier waarop deze vrijwillige vitaliteitscheck wordt aangeboden zijn wel managementinstrumenten. Tevens of er na de PMO nog vervolgacties zijn. Kijk maar eens op http://pmo-vergelijken.nl/pmo-vervolg/ 

 

 

By | 2018-05-15T11:39:01+00:00 maart 24th, 2018|Blog, Uncategorized|0 Comments

About the Author: