Samenwerking coaches

/, partners/Samenwerking coaches

Samenwerking coaches

  

samenwerking coaches

Hoe kunnen coaches samenwerken met Keurmerk Gezond Bedrijf?

Samenwerking  met Keurmerk Gezond Bedrijf

 

Coaches kunnen met Keurmerk Gezond Bedrijf samenwerken. Het doel is om bedrijven een totaal pakket aan diensten aan te bieden waarmee het ziekteverzuim binnen die bedrijven wordt verlaagd.

Onder de verzamelterm coaches verstaan we beroepen als psycholoog, voedingsdeskundige, lifestyle coach, ziekteverzuim specialisten e.d..

Keurmerk Gezond Bedrijf

Keurmerk Gezond Bedrijf is het non-profit initiatief van de universiteiten van Amsterdam, Maastricht,

Wageningen en Stichting Gezondheid Nederland. Doel is om de fysieke en mentale vitaliteit, gezondheid en

welzijn van werkend Nederland te verbeteren. De basis hiervan komt voort uit een nationaal en internationaal

onderzoek naar ziekteverzuim en de bevindingen over hoe dat effectief en duurzaam te verlagen is.

Keurmerk Gezond Bedrijf is ontwikkeld om bedrijven en organisaties (wetenschappelijk) onderbouwde

richtlijnen, handvatten en oplossingen aan te reiken om ziekteverzuim te verlagen en besparingen op ziektekosten te realiseren. Het heeft tevens tot doel om bedrijven en organisaties die een aantoonbaar goed beleid hebben te belonen en hiervoor zichtbare erkenning te geven.

 

Jij als coach en Adviseur Keurmerk Gezond Bedrijf
Je hebt  kennis en vaardigheden in huis om bedrijven en hun medewerkers te begeleiden naar gezonder gedrag en dus naar een lager ziekteverzuim. Door samen te werken met Keurmerk Gezond Bedrijf kun je een veel breder pakket aanbieden. In feite kun je alles aanbieden, wat je zelf niet in huis hebt. De middelen die jou daarbij ten dienste staan zijn:

– uitgebreid pakket van 100 online trainingen op het gebied van gezondheid
– fysieke workshops op het gebied van voeding, beweging, gezondheid, slapen, stress en ontspanning
– individuele leefstijlcoaching
– bedrijfspsychologen
– DNA-testen
– medische testen
– organiseren van gezondheidsactiviteiten
– fitnessabonnementen
– preventieve Arbodiensten
– gezondheidstools zoals posters, bekers/mokken met gezondheidsslogans, tafelplacemats, etc.

Dit kan je natuurlijk niet allemaal zelf verzorgen. Daarom ben je als Adviseur Keurmerk Gezond Bedrijf  onderdeel van een netwerk van specialisten. Alles wat je niet zelf aan kunt bieden kan een ander in het netwerk wel aanbieden. Als adviseur houd jij de regie en ben je enig aanspreekpunt van het bedrijf.

Keurmerk Gezond Bedrijf
Wanneer het bedrijf voldoende verbeterstappen heeft gezet op preventiegebied verdient het het Keurmerk Gezond Bedrijf. De Universiteit van Wageningen heeft hiervoor een eenvoudig punten systeem (checklist) opgesteld. Jij voert de keuring/audit uit of laat dit aan ons over. Het bedrijf krijgt het recht het logo voor PR-doeleinden te gebruiken. Het behalen van het keurmerk is geen doel op zich, maar een leuk extraatje. Het doel is om een prettige organisatie met vitale medewerkers te bereiken.

De samenwerking

Je werkt als zelfstandige samen met Keurmerk Gezond Bedrijf. Wanneer jij al contacten hebt bij bedrijven in jouw netwerk of in jouw omgeving, dan kun je daar het uitgebreide dienstenpakket aanbieden. Wanneer je nog geen contacten hebt bij bedrijven, dan kun je ondersteuning krijgen bij het leggen van contacten met bedrijven in jouw regio. Om misverstanden te voorkomen: jij zult zelf de contacten moeten leggen. Het is niet zo dat wij de contacten leggen en jou daarna inhuren.

De voordelen
Het grootste voordeel voor jou als Adviseur Keurmerk Gezond Bedrijf is dat je een totaalpakket aan diensten kunt aanbieden waarmee elk bedrijf daadwerkelijk langdurige gezondheidsresultaten bereikt.
Een financieel voordeel is er ook. Want naast de betaalde keuring/audit is het de bedoeling dat jij minimaal een keer per kwartaal bij het bedrijf langsgaat om de voortgang te bespreken. Dit is natuurlijk ook een mooie gelegenheid om jouw eigen leefstijldiensten onder de aandacht te brengen. En er zijn altijd wel een paar individuele medewerkers in een bedrijf die extra aandacht nodig hebben. Jij bent al bekend bij het bedrijf, dus ben jij de eerste die zie hiervoor zullen contacten. Een mooiere manier van acquisitie bedrijven is er niet! Daarnaast krijg je 35% provisie op het jaarabonnement van 100 online gezondheidstrainingen van Stichting Gezondheid. Bij jaarlijkse verlenging kan dit een langdurige vaste bron van inkomsten voor jou betekenen. Ook over de inzet van andere specialisten uit het dienstenaanbod bij ‘jouw’ bedrijf ontvang je provisie.

De volgende stap

Er zijn geen kosten verbonden aan het adviseurschap dat je aangaat met Keurmerk Gezond Bedrijf.
Wanneer je interesse hebt dan volgt er een kennismakingsgesprek met Stefan Rooyackers (op kantoor in Best, via de telefoon of skype). Hierna kunnen we beslissen of samenwerking zinvol is.

Je kunt je interesse voor het adviseurschap kenbaar maken door een e-mail te sturen naar info@keurmerkgezondbedrijf.nl t.a.v. Stefan Rooyackers met daarin een link naar je website met contactgegevens. Wanneer je geen website hebt, dan graag jezelf kort introduceren via de e-mail.

Links
http://www.keurmerkgezondbedrijf.nl
http://www.interplein.nl (website met de online gezondheidstrainingen)

 

By | 2018-05-04T07:07:31+00:00 november 6th, 2017|Blog, partners|0 Comments

About the Author: